Miekes Blog

ZING! vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.

ZING! vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.

Het zal je niet verbazen dat mijn blog over zingen gaat. Professioneel zingen heeft al jaren een vervullende plek in mijn leven als uitvoerend musicus en als zangdocent.

Zingen is geboren in mijn jeugd. Mijn moeder zong solistisch en in koren. Mijn vader, ook musicus, was organist, docent muziek op een middelbare school en dirigent van een oratorium-koor. Mijn broer Arjan Roos, waarmee ik Duo Sub Rosa vorm is professioneel slagwerker.

Soms werd mij de mond gesnoerd omdat ik overal in huis meezong met het koor op de LP die in de huiskamer gedraaid werd. Of onder de douche omdat het voor mij oorstrelende galmende effect van de badkamer ‘voor de buren’ niet kon. Zelfs op mijn eerste professionele buitenlandse koorreis attendeerde een collega mij er voorzichtig op dat mijn vroege badkamerzang in alle hotelkamers ongewenst hoorbaar was.

Gelukkig heeft het mijn zangplezier niet gedoofd en heb ik een prachtig zangleven achter- èn voor me.

Zingen doe je samen. Zingen vervult en verbindt. Het brengt je binnenste buiten en heeft een positief effect op je gezondheid. Uit ervaring moedig ik je daarom aan: ZING!

Elk woord uit het refrein van het lied van Ramses Shaffy – Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder, voor het eerst uitgebracht op een singeltje uit 1971, neem ik de komende tijd als uitgangspunt voor mijn blogs. #nieuwsgierig: Lees je mee?

Voor degene in een schuilhoek achter glas
Voor degene met de dichtbeslagen ramen
Voor degene die dacht dat-ie alleen was
Moet nu weten, we zijn allemaal samen
Voor degene met `t dichtgeslagen boek
Voor degene met de snel vergeten namen
Voor degene die `t vruchteloze zoeken
Moet nu weten, we zijn allemaal samen 

Refrein

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
Niet zonder ons 

Voor degene met de slapeloze nacht
Voor degene die `t geluk niet kan beamen
Voor degene die niets doet, die alleen maar wacht
Moet nu weten, we zijn allemaal samen
Voor degene met z`n mateloze trots
In z`n risicoloze hoge toren
Op z`n risicoloze hoge rots
Moet nu weten, zo zijn we niet geboren 

Refrein

Voor degene met `t open gezicht
Voor degene met `t naakte lichaam
Voor degene in `t witte licht
Voor degene die weet, we komen samen 

Refrein

#nieuwsgierig: Waar zing jij?

Afbeelding: tekening Mieke-Zingt door Gurli Feilberg