Highlights

2023

¡La otra Cuba!

Al sinds zijn jeugd heeft componist//dirigent Leonard Evers een grote passie voor de ritmes, de muziek en de dans uit Cuba. Vanuit die passie creëert hij deze maand in samenwerking met Cappella Amsterdam een meeslepend programma dat uitvoerenden en publiek in een swingend geheel tot elkaar brengt. De muziek bevat onder andere elementen uit de culturen van slaven, kolonisten en gastarbeiders uit Afrika, Spanje, Amerika en China.

Dit verrassende programma vormt het tweede deel van een drieluik. Vorig jaar brachten we ‘Al Bahr’, dit jaar is het thema ‘Cuba’. Ik ben nieuwsgierig naar de muziek en invulling van ‘Aleppo’ dat in het aankomende seizoen, april 2024, op het programma staat.

Speciaal aan dit Cubaans-Nederlandse feest is de toevoeging van de Yoruba zang door Martha Galarraga, de danser Pedro Ricardo Henry die verschillende Osun (godheden) uitbeeldt en de opzwepende ritmes van de percussiegroep Grupo AKE batá. Gecombineerd met de zangkunst en klank van Cappella Amsterdam is het resultaat een bijzonder en kleurrijk geheel.

Cappella Amsterdam
Leonard Evers – dirigent
Martha Galarraga – zang
Pedro Ricardo Henry – dans
Grupo AKE batá – percussie
Kenza Koutchoukali – eindregisseur
Floriaan Ganzevoort – lichtontwerp
Arien de Vries – kostuumontwerper

19 mei Muziekgebouw aan ’t IJ
20 mei De Vereeniging, Nijmegen
21 mei Grote Kerk, Alkmaar
26 mei PHIL, Haarlem
28 mei Amare, Den Haag

Foto highlight:
Pedro Ricardo Henry, Grupo AKE ¡La otra Cuba! Cappella Amsterdam
Fotograaf: Veerle Bastiaanssen